O BOCATA DO CHEF
🍽️ A NOSA NOVA SORPRESA GASTRONÓMICA🐷
Cada mes un Chef vangardista convidado visita o Chichalovers para elaborar un bocata exclusivo para a nosa carta. Esta proposta queda durante un tempo limitado no Chichalovers (1 mes), para deleitar os vosos padales.
Cada creación é única, feita co toque persoal e creativo de cada Chef para todos vós.
O de sempre, como nunca: o auténtico sabor da aldea.


Fernando Rodríguez e Eva Guzman son a alma do Restaurante O Secadeiro, un antigo secadeiro de cereal reconvertido nun espazo gastronómico de autor. Ubicado en Banzas (Outes) e con horta propia apostan por unha cociña de autor baseada na paisaxe.
Recomendados na Guía Michelin e recén galardoados coa Estrela Verde.



Paula e Lolo son puro Rock´n´Roll: innovan na tradición con producto de proximidade, ecolóxico, de temporada e da Reserva da Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo. Premiados co “Plato de Oro 2022”, “Touche Blanc 2022” e “Recoñecementos Biosfera 2021”, entre outros, ofrecen unha cociña de autor creativa que respeta a tradición dende o seu espazo ubicado en Betanzos.



Brisa Medina e Carlos Insua, chefs do Benedita Elisa (Santiago de Compostela), son grandes defensores do produto e a tradición. O seu estilo de cociña é unha mistura entre as súas raíces, tradicións e viaxes polo mundo. Recomendados na Guía Repsol, son unha aposta segura se buscas facer unha viaxe exótica e divertida a través dos sentidos. A súa proposta do bocata do chef é unha proba delo.



Iván Domínguez, chef de NaDo (A Coruña), é un firme defensor do produto e da tradición. A súa cociña combina raíces atlánticas con innovación, creando unha experiencia que evoca os sabores tradicionais e o coñecemento do territorio a través dos sentidos . Recoñecido cun Sol da Guía Repsol, recomendado porla Guía Michelín e condecorado pola FEB (Federación de Empresarios de Barbanza) como o mellor proxecto de cocina profesional, NaDo é unha aposta segura para quen busca unha viaxe auténtica e divertida polos sabores do Atlántico



Begoña Vázquez, primeira muller en acadar o premio á Cociñeira Revelación no Fórum Gastronómico da Coruña 2024, é unha firme defensora do rural e do produto de proximidade. Dende o seu Restaurante en Verín, elabora unha cociña exquisita, con profundas raíces e a identidade inconfundible da nosa terra.
A súa proposta para o Chichalovers é un fiel reflexo da súa filosofía culinaria: pan do país, chicharróns dos Capelo, queixo DaJosefa, panceta celta de Tres Fuciños, crema de castañas Naiciñas, bechamel de San Simón da Costa e pepino encurtido. Un bocata que non só ten sabor, senón tamén discurso: defende os valores e o compromiso que Begoña leva por bandeira.



O Restaurante Simpar é un referente gastronómico recoñecido tanto dentro como fóra de Galicia. Coidando cada detalle e apostando pola calidade do produto local, o equipo de Simpar, liderado polos talentoso chefs Axel Smyth e Claudia Merchán, converte cada prato nunha experiencia única.
A súa traxectoria está avalada por numerosos premios e distincións, entre os que destacan:
-
Estrela Michelín 2025.
-
Cociñeiro Revelación Madrid Fusión 2025
-
Sol Repsol 2024.
-
T de ouro de Tapas al restaurante más importante de Galicia.
-
Mellores callos do mundo en San Sebastián Gastronómika.
-
Mellor croqueta de España.
A súa proposta para "O Bocata do Chef", trátase dunha oda ás raíces ecuatorianas de Claudia. É un recordo vivo das visitas cos seu avó ao mercado da súa cidade, buscando os mellores produtos, e das rúas cheas de aromas e sabores, onde os bocadillos de porco hornado fan parte da identidade culinaria do Ecuador.
Este bocata é unha homenaxe á infancia, á terra, á memoria e á tradición levada á vangarda. Unha fusión de emoción, sabor e orixe que fala de parte da súa historia e do que queren compartir.



Situado ás portas da zona vella de Santiago, ANACO é o proxecto persoal do chef Víctor Lobejón. Un espazo onde a cociña de tempada cobra vida a través de elaboracións sinxelas, honestas e sempre con profundo respecto polo produto.
Comprometidos co territorio, en ANACO traballan da man dunha rede de pequenos produtores e artesáns que fan posible unha carta que honra o mellor da despensa galega.
🏅 Recomendados pola Bib Gourmand da Guía Michelin, esta tempada presentan unha proposta moi veraniega: un bocata onde os rixóns son os grandes protagonistas. Acompañados dun sofrito de pemento asado e tomate, salsa brava, piparras, queixo Galmesán e patacas Bonilla.
Unha verdadeira oda a Corralón de la Viña (Cádiz), con sabor a verán e espírito de proximidade.
Un bocado para comer coas mans, sen prexuízos e con moito ritmo.



Iago Pazos, creador, taberneiro e mente detrás de Abastos 2.0, aposta firmemente polo territorio e polos produtores de proximidade. A súa cociña, que el define como “K1L0M3TRAXE” (Quilometraxe), celebra a distancia que hai entre o lugar de procedencia dos produtos e o seu restaurante. Fiel defensor do medio rural galego, traballa de forma directa cos pequenos produtores e artesáns da contorna.
Premios e recoñecementos:
-
XIX Premios de Gastronomía de Galicia 2013
-
Premio á Innovación en Xantar 2012
-
Recomendación Guía Michelin
-
Sol Repsol
Estas raíces inspiraron a creación do Bocata do Chef, unha peza exclusiva para Chichalovers 103 pasos:
🌱 K1L0M3TR4X3 (dende Chichalovers a Casa Ría)
-
Chicharróns → Chichalovers 0 km, cociñados á minute con caldo de cebolas tostadas
-
Tomatiños → Horta CASA RÍA, 150 m
-
Padróns → Horta CASA RÍA, 150 m (uns pican… e outros tamén)
-
Bola do país → Porta do Camiño, 160 m, con manteiga
-
Confitura, chutney e kimchi → un toque de contraste que completa a experiencia
A filosofía do Bocata do Chef é a cociña do simple, do auténtico, centrada no sabor, na intensidade e na diversión de comer.
Sabroso. Picante. Disfrutón.
Prazeres sinxelos: comer coas mans, chupar os dedos e gozar de cada bocado.
